perjantai 6. helmikuuta 2009

Helmikuu 2009

Helmikuun kommentit tänne, kiitos

23 kommenttia:

Jorgito Arado kirjoitti...

Hei
Muistutan teitä, että ensi tiistaina klo. 14 Paijat Hame Edu Islandilla haastattelen Kiana Writeria (suomalainen SL yrittäjä).
Puhumme hänen toiminnastaan SL ssa ja yleensä yrittäjyydestä. Voitte tutustua Kianan toimintaan osoitteesta www.madpea.com.
Fab Outlander (Orange:n edustaja -ranskalainen tele -ja puhelinperaattori, sisällön tuottaja) osallistuu haastatteluun. Hän kertoo yhteistyöstä Kianan kanssa.
Orange:n liikevaihto: 65 Miljardia euroa!

Yhteinen kieli: englanti

Kiitos ja tervetuloa!
Jorgito Arado

Anonyymi kirjoitti...

Moikka EFN:n hallitus,

kuten messuilta palatessa sovittiin, pidetään ma 8.2. klo 8.15 - 12.00 tunnit Stå 6 yritysluokassa 2026. Käsitellään messupalaute ja jatketaan SL markkinointia taloushallinnon rinnalla.

Oliver/Olavi

Anonyymi kirjoitti...

Heiii,

eiku siis ma 9.2....

O/O

pepejopa kirjoitti...

Moi ja
Porin NY -messujen jälkeistä aikaa!

Oli mukavaa olla kanssanne messuilla; olitte iloisia nuoria yrittäjiä muiden samanlaisten joukossa (videopätkissä tämä näkyy hyvin...).

Kuvaamani videopätkät siirrän verkkoasemalle X:/Salpaus/STU/Opettajat/paunp/Materiaali/2008 - 09/Porin NY-messut kansioon, jos ne vain mahtuvat! Sieltä voitte käydä niitä katselemassa ja kopioimassa vaikka tikuille. Valitettavasti tiedostonimistä ei käy selville mitä ne pitävät sisällään, koska en ole uudelleen nimennyt videotiedostoja; etsivä kuitenkin löytää...

Emme tapaa enää jaksossa 4 opetuksen merkeissä, mutta käyn ajan puitteissa välillä yritystoimintaluokassa "vakoilemassa" miten homma etenee.

FSA (full speed ahead..)

Tristan

Orabela Shinn kirjoitti...

Hei!
Todella hyvin menivät messut Porissa, kiitos kaikille opiskelijoille, olitte täysillä mukana! Olitte tosi edustavia ja aktiivisia messuille osallistujia. Oli myös kiva huomata, että ihmiset olivat kovasti kiinostuneita SL:stä! Tästä on hyvä jatkaa :)
T: Orabela

Anonyymi kirjoitti...

Olin torstaina juttelemassa Vikström-Laattala Henrikan kanssa Staff pointissa Henrika sanoi että hän ei oikein usko että he eivät lähde mukaan tähän meidän projektiin vaikka hänen omasta mielestään se olisi torii hyvää yhteistyötä koulun kanssa ja Henriikan mielestä siitä olisi hyötyä kummallekkin sekä staffpointille että meille koululle mutta tämä keskustelu on vielä kesken kun Henriikan piti palata asiaan kun hän on puhunut aluepäälikön kanssa.

Torstaina olin täällä koulussa pyörimässä sl:ssä ja pääsin katsomaan aurora boreaaliksen aluetta ... hauskinta oli mun mielesstä heidän suna kun se oli sellainen takkahuone =)...

Jenny/Senny

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan kaikki,

Oli ihan kiva lähteä messuille, vaikka aluksi vähän epäilytti. Yritysesittely jäi hieman harmittamaan, koska väärä diasarja pyöri taustalla, mutta muuten esittely meni paremmin kuin harjoituksissa ;)
Perjantain varsinainen messupäivä sujui todella hyvin myös. Puhua papatin kyllä kurkkuni käheäksi :) Oma hyvä fiilis kasvoi koko ajan, koska muut ihmiset/messuvieraat olivat SL:sta niin kiinnostuneita.
Gaala..hmm.. Mikä gaala?? Ei ihan gaalan tuntomerkkejä omasta mielestäni täyttänyt..Ennemminkin luentosarja, jonka päätteeksi jaettiin palkinnot, joista suurimman osan järjestäjät jakelivat toisilleen.. Mutta parempi sekin kuin ei mitään.. :) Gaalaruoka oli hyvää ja tietenkin seura ;)

Hilkka

Anonyymi kirjoitti...

Messupalautetta!

Messut tuli ja meni ja niistä on myös toivuttu =) Mukavaa oli vaikka olinkin aluksi vähän negatiivisella asenteella liikenteessä.. Palkintoja ei tarttunut matkaan, mistä epäilenkin vilppiä ja tuomariston lahjontaa, sekä mustaa todella pientä minihametta, mitä meidän tiimillä ei ollut.. =)(lukekaa huumorilla)

Ensimmäinen messupäivä oli aikas jännittävä, itse ainakin stressasin yritysesittelyämme. Mutta kun pääsimmme lavalle niin, oma osani meni varmasti paremmin kuin kertaakaan harjoituksissa. Myös muilla meni todella hyvin. Väärä esityshän sieltä vielä näytettiin mutta eipä oltu ainoita joille kävi niin.

Se gaala oli huijausta. Luulin että siellä olisi ollut jotain muutakin ohjelmaa kuin pianisti ja kaunis ääninen nuori tyttö... Lisäksi oli älytöntä että nämä järjestäjät jakoivat toisilleen palkintoja. Olisivat mieluummin keksineet uusia kategorioita ja jakaneet ne perusasteen yrityksille, he kuitenkin ovat enemmän pettyneitä kuin me fiksut aikuiset.. Gaalan jälkimainingit olivat hyvät ja ei niistä sen enempää, kaikilla oli varmasti mukavaa.

Messupäivä oli leppoisa ja oli tosiaan mukavaa että osastollamme kävi niin paljon ihmisiä. Oli kiva nähdä muiden yritysideoita ja kierrellä juttelemassa muiden kanssa.

Paras yritys oli Sikana NY.

Kiitos kaikille omasta puolestani, jos ensi kerta tulee niin jokainen laittaa mustan vesiraja minihameen ja voitto on taattu.. =)

-Ville

Anonyymi kirjoitti...

Messuista,

Vaikka lähdimme hieman epäilevin mielin messuille, sujuivat ne kaikin puolin hyvin ja paripäivää sujui nopeasti. Yritysesittelystä jäi hyvä fiilis, vaikka väärä slide show pyöri taustalla. En tiedä miltä se yleisölle näytti, mutta itse koimme onnistuneemme. Itse olin ymmärtänyt esittelyn hieman väärin, ja muiden esityksiä nähneenä olisin lähtenyt hieman erilaisella esityksell. Ehkä sittenkin olisi kannattanut mainita markkinoinnista ja Second Lifesta myös esitykessä, koska monet tulivat myöhemmin sanomaan meille etteivät ymmärtäneet meidän yrityksemme ideaa.

Haastattelukin meni hyvin ja kerroimme liikeidean mielestämme mahdollisimman monipuolisesti. Tuomaristo silti näytti olevan hämillään virtuaalimaailmasta, kuten myös monet messuosastolla kävijätkin. Eniten virtuaalimaailma kiinnosti niitä nuoria, joilla ei edes ikä riitä rekisteröitymiseen.

Koin gaala-illallisen puuduttavana. Heman menevämpi ohjelma olisi ollut paikallaan, koska salihan oli täynnä nuoria.

Messuosastomme oli mielestäni tyylikäs ja onnistunut. Varsinkin siihen nähden, että olemme työstäneet yritystämme vasta kaksi kuukautta (meillä silti oli esitteet, power pointit, käyntikortit yms). Se, että meillä ei ollut mitään konkreettista myytävää sai monet hämilleen. Saikin selittää oikein olan takaa meidän yrityksemme idea, koska se ei ollut yritysesityksessä auennut. Myöskin se, ettemme ole vielä ehtinyt tuottaa rahaa missään muodossa erotti meidät muista yrityksistä. Useat osastomme "asiakkaat" ja tuomaristo tiedustelivat yrityksemme tulevaisuutta(sitähän ei ole kuin seuraavat 2 kk).

Ihan antoisa reissu oli ja hyvissä tunnelmissa palasimme Lahteen ;) ( ja märissä...)

Anonyymi kirjoitti...

Susanna kirjoitti edellisen

Zhenja kirjoitti...

Moi!
Olimme torstaina ja perjantaina NY-messulla, se oli hyvä kokemus. Monilla kilpalijoilla olivat hyvät ideät. Itse tykkään Mojo ideän.
Messut osastot ovat mielekintoisia.
Kamala oli vain yksi asia - se on herätys hetki, se oli aikaisemmin kun sovittu, häiritseva ja epokohtelias. Mä olen aikuinen ihminen ja osan nosta ylös kuin oma herätyskello soi. Ei tarvitse huuda mikiin
Kiitos Opettajalle hyvästä kokemuksesta .
T. Evgenia

Jorgito Arado kirjoitti...

Hello

Kuten sanoin, laitoin maton EFN taloon (Salpaus Nature), joka kerää nimet avvatereista, jotka käyvät talossanne/hotellissanne.

Visitor List:
Region: Salpaus Nature (291328, 302848)
Local-Position: (187, 209, 21)

jorushka Zanzibar
Jorgito Arado
Orabela Shinn
Oliver Wiener
Paylita Beverly
Hanna Exonar
Emilia Baxton
Jrs Metall
Senny Burnstein
William Muircastle
Jalu Khandr
Steve Gearz
Tristan Thursday
Ninya Savira
Jydda Luik
ftr Aristocrat
Lennu Neximus
Sini Seetan
Kivva Shelman
Timo Kamala
siri Pelazzi
Henuli Ragu
Nikolas Pollemis
Perttu Runningbear
Ophmaikki Naxos
Mandy Wardark
Alida Juliesse
Matias Pawpad
Total = 28

Onko tämä hyötyä teille?

kysyy Jorgito

Jorgito Arado kirjoitti...

Friendly greetings :-)

For more information about Abuse reports, please have at the video on that subject.
I have placed the link into the right pane

all the best
Jorgito

Jorgito Arado kirjoitti...

Hei

Linkki SL käännöstyökaluun löytyy nyt Linkit-lohkosta (oikealta)

Jorgito

Anonyymi kirjoitti...

pitäisi poistua EFN staff groupista opettajat että opiskeliat jotta georg voisi muokat aryhmät uudestaan ja kutsua meidät sitten takaisin ... poistua pitää sen takia että kukaan ei vahingossakaa poistaisi kun ollaan kaikki ovnereita tällä hetkellä ... eli ryhmästä poistuttiin edit/groups klikkaa efn staff ja painaa leave nappulaa ...

jenny/senny

JooJoo kirjoitti...

Hiihtoloman jälkeisenä maanantaina (2.3-09) esitellään 06TST:lle EFN-Hotelli ja sen toiminta kokonaisuudessaan ja ympäristöineen. Huominen ja torstai aikaa siis saada esitys kokoon.
- Sini -

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Selvennykseksi kaikille 07ZST: meneillään on kolmenlaisia tehtäviä SL:ssa:
1. Notecardien jako & Jump Upin markkinointi
2. Uusien yritysasiakkaiden hankkiminen (tiedän, että uusasiakashankinta on hankalaa, ihan real lifessakin! :)Mutta tsemppiä! Kuten sanottu jo kauan aikaa sitten; tavoite on, että ryhmälle saadaan AINAKIN VÄHINTÄÄN 7 asiakasta! :)Ei saa luovuttaa!
3. IDEOIDA, MIETTIÄ, TOTEUTTAA; millaisia aktiviteetteja voitte kehitellä hotelliympäristöönne, joita voitte markkinoida avattarille, ja miten heitä hotelliympäristössänne ohjeistatte ja opastatte, kun vierailijoita tulee.

Nyt avarakatseisuutta rutkasti lisää ja ideoimaan ja TÖIHIN!
T.Susanna/Susie S.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkennusta Sinikan kommenttiin!
siis maanantaina 2.3 esitykset alkaen klo 10.30; 06tst esittelee opettajille ja teille, te laaditte esityksen 07tst:lle ja opettajille. Tarkoitus: esittelette liikeidean ja liiketoiminnan muodot, kerrotte keitä asiakkainanne on, esittelette vähintäänkin ideanne siitä, että millä tavalla voitte ohjata ja opastaa hotelliympäristössänne vierailevia avattaria, ja miten olette heidät sinne saaneet. Kaikilta vähintäänkin 2 henkilökohtaista ideaa!
T.Susanna / Susie S.

Jorgito Arado kirjoitti...

Hello,

We will have the pleasure to welcome Claus Uriza on our island Paijat-Hame Edu Island on March 5th at 10-00 FInnish time. (Interview in English)
Claus Uriza is a 38 year-old music editor based in Copenhagen, Denmark -RL and SL entrepreneur-.
For the past 10 years, Claus has selected, ordered and managed music collections serving the entire library market through RL company DBC.
Please have a look at his blog: http://popartlab-about.blogspot.com/

See you then,

all the best
Jorgito Arado

Jorgito Arado kirjoitti...

Hei

Poistin huonekaluja sieltä "hotellista" kuten toivottu eilen.
Jos teillä on esittely 2.3.2009 olisi hyvä sisustaa uudelleen ennen tapahtumaa.
just a thought
Jorgito

Jorgito Arado kirjoitti...

Hello

Tapasin tänään Pekka Mantilan, uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja.
hän päätti lähteä mukaan kanssamme Second Lifeen ja tulla saarellemme.
Rakennamme heidän "standin" Y-taloon lähitulevaisuudessa.

Huom.
Pekka Mantila tulee myöskin haastatteluun ma 9.3 klo. 13.45 Paijat-Hame Edu Islandin kesäauditorioon.
Kaikki mukaan :-)

all the best
Jorgito

JooJoo kirjoitti...

Hotellin uudelleensisustus tapahtuu näillä näkymin silloin maanantaina 2.3 klo. 8.15
Huonekalut on jo ennalta valittu, ellei ongelmia ilmene on siis sisustus nopea homma.
- Sini -

Jorgito Arado kirjoitti...

Hello

Luin päiväkirjanne.

Second Lifea on mahdollistaa mainostaa niin kauan kuin emme käyttää sitä silmä/käsi logoa.

ohessa infoa tästä
To make proper referential use of our word marks or brand names, including the Second Life brand name:
1. You must refer to our products and services accurately in text in an informational or descriptive manner; and
2. You must not incorporate our trademarks in your branding or in any name of your product, service, business, organization, or second-level domain.
Here are a few examples of references that are OK to make:
1. You sell software under YOUR BRAND and state on your website that your scripts are "for use in the Second Life® world."
2. You call your in-world news service The YOUR BRAND Gazette and use a small line of plain text underneath reading "News from and about the Second Life® world."
3. You make an online guide to clubs in the Second Life world, calling it MY CLUB GUIDE, and state on your website that you are offering "a guide about clubs in the Second Life® world."


This is OK:
the Second Life® virtual world
the Second Life® world
Second Life® residents
the SL™ community
an SL™ account
Linden™ dollars
the LindeX™ exchange
a SLurl™ link

This is NOT OK:
a Second Life
my Second Life
your Second Life
Second Life's
Second Lives
Second Lifing
Linden Labs


best

Jorgito