sunnuntai 9. marraskuuta 2008

07ZST ryhmä

Tervetuloa bloggamaan!

64 kommenttia:

pepejopa kirjoitti...

Tervetuloa 07ZST jälleen opintojen pariin.

Olemme sopineet HyväYrityksen puitteissa, että tämä on meidän yhteinen blogimme. Tänne voi kirjoittaa vapaasti; miten menee, kysyä ongelmatilanteissa täältä apua...

Toivon, että jokainen teistä käy säännöllisesti bloggailemassa.

Tavataan myös täällä SL:n lisäksi

Tristan / Pekka

Anonyymi kirjoitti...

Hei kaikki!

Tänne voimme kaikki kirjoitella tuntemuksia ja ajatuksia kurssin puitteissa. Eikös olekin aika mielenkiintoinen paikka tuo SecondLife?

Terveisin

Susanne / Heidi

Alida Juliesse kirjoitti...

Hei 07ZST,

ja kiitos tämänpäiväisestä startista, josta itse huomasin teidän läsnäolijoiden asiallisuuden ja positiivisen vastaanottavaisuuden uuteen virtuaaliseen oppimisympäristöön eli SecondLife'iin.
Positiivisella asenteella on hyvä jatkaa ja tämä blogi tosiaan on erittäin hyvä työväline kommentein hyödynnettäväksi.

Alida/Anita

Anonyymi kirjoitti...

Hei !
Olen samaa mieltä Aliidan kanssa, että positiivisella ja uteliaallaa kiinnostuksella on tärkeä sija uuden oppimisella. Kiinostus, ihmettely ja kysymykset ovat kaiken oppimisen alkutila Sokrateen mukaan!
Orabela /Outi

Anonyymi kirjoitti...

Hei !
Kiitos kaikille opiskelijoille tämänaamuisesta, mielestäni kaikki lähtivät mukaan avoimin mielinja uteliaana siitä , mitä tuleman pitää !
T: Orabela / Outi

Anonyymi kirjoitti...

Oli hauska etsiä omalle avatarille sopiva kasvo ja hiuksia. Mutta liikeidea löytää vaikeampi :)
Jalu Khandr/ Evgenia M.

Anonyymi kirjoitti...

Hei

second life on mielestäni peli siinä missä muutkin pelit ja luultavasti se on ihan ok ympäristö yrityksen perustamiseen ...

Senny/Jenny

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Minun mielestä yrityksen perustaminen Second Lifessä näyttää mielenkiintoiselta, mutta on vielä paljon epäselviä asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Ti 2.12. tulostettiin LTS:n runko, käytiin se, sisällön kirjoittaminen ja arviointi aika perusteellisesti läpi. Tutustuttiin Finnveran nettisivuihin ja niiden hyödyntämiseen LTS:s tuottamisessa.

Tutustuttiin Nuori Yrittäjyys ry:n nettisivuihin ja Vuosi yrittäjänä ohjelman kulkuun. EFN-Hotel NY:n henkilöstöosasto tiedottaa viikkopapaverissa NY-uutisista, jotka julkaistaan viikkokirjenä.

Yhtiön hallitus valitsi Hilkka Haatajan vt. toimitusjohtajaksi.

Oliver / Olavi

JooJoo kirjoitti...

moi..

Alida Juliesse kirjoitti...

Kiitokset vielä ryhmä 07ZST yrityksen 2h kestäneestä aamupalaverista, jossa saitte jälleen yhdessä pohtia ja laatia uusia tulevia suunnitelmia. Teiltä tuli paljon hyvää sisältöä kirjattavaksi pöytäkirjaan.

Hienoa etenemistä!

Alida/Anita

JooJoo kirjoitti...

Joo tää päivä olikin jo aika valaiseva, kyllä tää tästä käynnistyy ja laitetaa aikataulua sellaseks ettei tuu kiire, ens viikosta ainaki vois jo alkaa tekee kunnolla että kaikki noi alkujutut (huom! *jutut*) :) ois jo mietitty.

Sini / Sinikka

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se tästä pikkuhiljaa lähtee etenemään.. Aamukahvipalaveri oli antoisa ja saatiin ihan mielenkiintoista keskustelua aikaan.
Ihan hyvä että nyt aluksi edetään aika rauhalliseen tahtiin että ehtii sisäistää näitä kaikkia uusia asioita.

Hilkka

Zhenja kirjoitti...

No, kolmas päivä näyttää paremmalta..
Jalu/ Evgenia

Kivva kirjoitti...

Hei!
Se on mielenkiintoinen proekti, oli hyvä päivä! :)

Anonyymi kirjoitti...

No pakko myöntää että kyllä mäkin olen päässyt vähän paremmin kärryille tässä asiassa... että hyvä hyvä vaikka vieläkään en ymmärrä virtuaali maailmaan koskevia asioita mutta nää yritys asiat alkaa selketä

Senny/Jenny

pepejopa kirjoitti...

Todella mukava aloittaa näin innokaiden opiskelijoiden kanssa HyväYritys -toimintaa.

Kävimme läpi, miten projektin päiväkirjat siirretään eLSaan. Lisäksi ryhmä loi projektilleen alustavan aikataulun, joka täydentyy ajan kuluessa.

Saimme ryhmälle käyttöön yhteisen muistitikun, johon he voivat tallentaa projektin tiedostoja.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin täysin purjein...

Tristan / Pekka

Alida Juliesse kirjoitti...

Hei vielä,

ihan siltä varalta, että joku ihmettelee, niin haluan selventää, että käyttämäni sana "pöytäkirja" tästä projektin ryhmäkohtaisesta, päivittäisestä "päiväkirjasta" on jäänyt automaatisesti sanavarastooni yritysmaailmasta. Eli samaa asiaa siis tarkoitan =D

Alida/Anita

Alida Juliesse kirjoitti...

Jälleen haluan kiittää ryhmää hienosta oma-aloitteellisuudesta aamupalaverin aloittamisen ja tunnilla käytyjen asioiden sisällön suhteen sekä "uuden henkilön" perehdyttämiseen yrityksen (kurssin) toiminta-ajatuksesta :)

Heidin kanssa totesimme, että ohjaajana mielenkiintoista on seurata, kuinka rakentavassa hengessä ryhmä toimii: Omaan henkilökohtaiseen SWOT-analyysiinsä "hallituksen" jäsenet saivat keskinäistä palautetta kunkin vahvuuksista ja heikkouksista, mikä edesauttaa myös oikean henkilöstön löytymiseen organisaation eri osastoille. Eli tämän analysoinnin pohjalta alkuperäiseen org.kaavioon tuli pieniä muutoksia, yhteisymmärryksessä.

Liikeidean työstäminen lopulliseen muotoonsa LTS:n pohjaan innoitti seuraavien tuntien aiheeksi. Hyvä!

Tämän ryhmän kohdalla voin todeta, että tämä alku osoittaa jo ohjaajallekin tiettyä oppimisprosessia olemalla "taustalla" eikä "puheenjohtajana". Ryhmä selvittää yritykseensä liittyvät asiat luontevasti keskenään...Ohjaalalle jää rauhallinen ja helpottunut fiilis =D

Näin jatkettakoon!

Alida/Anita

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei!

Haluan kiittää koko ryhmää siitä, että olette olleet alusta asti aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti mukana! Uskon, että yhdessä saamme paljon aikaiseksi ja opimme paljon mielenkiintoisia asioita mm. yrittäjyydestä ja yhteistoiminnallisuudesta sekä virtuaalisesta maailmasta. Hyvää itsenäisyyspäivää, nähdään ensi viikolla!

Terkuin

Heidi / Susanne

Zhenja kirjoitti...

Moi.
Joskus vaikkea ymmärtä miten me pääsemme etenpäin, mutta se onnistu kyllä.
t. Jalu/Evgenia

Anonyymi kirjoitti...

Hei kaikki !
Tiistina Jorgito /George ohjasi opiskelijoita SL:n tekniikan saloihin ja siihen, mitä kaikkea Sl:ssä voi tehdä. Opiskelijat pääsivät käyttämään kuulokkeita ja voice chattiä, luotiin profiileja ja kirjoitettiin ja lähetettiin henkilökohtaisia viestejä. Opiskeltiin miten tehdään notecardeja ja landmrkeja, kokeiltiin myös miten SL:ssä valokuvataan jne.
Opettajista minä ja Oliver olimme mukana.
Mitä enemmän tulee työkalija ja vinkkejä siitä mitä Sl.ssä voi tehdä , ainakin minulle Sl maailma avautuu vähitellen.
Varmasti jokaiselle tulee epätoivon hetkiä ja umpikujia, mutta uskon että meitä on niin monta tätä juttua tekemässä, että jokin ratkaisu löytyy aina!
Tänään torstaina opiskelijat ovat työstäneet liiketoimintasuunnitelmaa ja yrityksen swot-analyysiä todella innokkaasti ja aktiivisesti. On ihailtavaa katsoa näin loistavaa yhteistoiminnallisuutta ja toisten auttamista ja tukemista!

Terveisin

Orabela Shinn kirjoitti...

Edellisen kommentin kirjoitti Orabela /Outi

Anonyymi kirjoitti...

Paremmin alkanut sujua nyt, kun jokainen on päässyt tutustumaan omaan aiheeseensa. Varmasti saadaan LTS ens viikolla valmiiksi.

Tänään saatiin paljon aikaseksi ainakin mun mielestä :)

Susanna

Anonyymi kirjoitti...

Ihan rehellisesti, minua ei kiinnosta pätkääkään tällä hetkellä tämä yritysprojekti. Syy? Ensinnäkin luulin kun tulin tänne kouluun että saan perustaa yksin tai parin kanssa NY-yrityksen. Sellaisen yrityksen mitä olin kiinnostunut jatkamaan aikuisten oikeasti koulun jälkeen.
Esimerkiksi elämysmatkatoimiston tai ohjelmapalveluyrityksen. Ja olen aika varma että siitä olisi tullut ihan menestyvä yritys.

Okei, teemme siis ryhmän kanssa nyt tätä hotelliprojektia. Idea on kiva ja meillä on hyvä ryhmä tehdä tätä, mutta ei me voida oikeasti perustaa tätä hotellia koulun jälkeen. Tai voidaan jos joku kustantaa sen...

Toiseksi, meillä on ollut todella hyviä ideoita ja jokaisella on ollut ihan selvää mitä tekee, mutta tietyiltä tahoilta tulee jatkuvasti käskyjä että näin tätä ei voi tehdä, ette te kaikki voi tuota tehdä, jne...

Kolmanneksi, nämä tietyt tahot vaativat meiltä täydellistä yritystoiminnan osaamista, meillä on osalla todella vähän tietoa ja taitoa yrityksen perustamisesta ja ylläpitämisestä. Kakkos kohtaan viitaten, on hyvä jos saamme neuvoja mutta se että emme saa tehdä tätä niinkuin ME haluamme ärsyttää ainakin minua. Kyllä esimerkikiksi liikeidean tekemiseen tarvitaan koko ryhmää.

Siinäpä oli avautuminen

-Ville

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni myös toimi ihan kun kuvittelin sen toimivan ja syy siihen on että tietyt tasot muuttelee meidän ryhmän yhdessä päättämiä asioita puhuen vain yhden meidän ryhmäläisen kanssa kerrallaan ja sitten loput ovat ihan pihalla kun tulee tietoon että jokin asia on muutettu kysymättä koko ryhmältä... minä itse ainakin toivoisin että jos tulee pitäisi tehdä päätökriä mitkä vaikuttaa muihin osaalueisiin niin puhuttaisiin kaikki yhdessä asiasta tai ylipäänsä että jos päätetään jostain niin tehtäisiin se yhdessä . Vaikka me tehdään jokainen omaa osioo tässä lts:ssä niin meidän pitäisi saada ne sopiimaan yhteen myös jossain vaiheessa ja se helpottaisi kaikkien työtä jos kerrottaisiin missä kukin menee aina välillä...

Jenny/Senny

Anonyymi kirjoitti...

Toimistusjohtajalle kuuluu kertoa muutoksista. Sillon tiedän kertoa asiasta muille ja myös pitää huolta, että LTS toimii kokonaisuudessaan.
Kommunikaatio ei toimi myöskään ryhmän sisällä tarpeeksi hyvin.

JooJoo kirjoitti...

Ainakin osittain samaa mieltä ku noi kolme edellistä kommentoijaa.. Hiukka ihmetyttää se että pitää hatusta tempasta juttuja mitä suurin osa ei oo koskaan edes opiskellut, miten saada yritys toimimaan jos siihen ei ole tietoa/taitoa?

pepejopa kirjoitti...

Ongelmakeskeinen oppiminen!

Tällaiseen oppimiseen kuuluu minusta se, mitä joku joskus on sanonut.

Ensin on innostus uuteen, ennenkokemattomaan (utelias ihminen). Sen jälkeen, kun alkuinnostus on koettu, seuraa yleensä tasainen vaihe, jonka jälkeen tulee väsymys; tuntuu, että mikään ei toimi (turhautunut ihminen). Kun tästä vaiheesta pääsee, alkaa taas taivaanrannassa häämöttää valoa, ja usko palaa, että mehän ratkaisemme tehtävän yhdessä;
"TÄMÄ ON MEIDÄN HOMMA!.

Ville, sinulla on mielessä oman elämysmatkatoimiston tai ohjelmapalveluyrityksen perustaminen ja koet, että tämä projekti ei anna siihen mahdollisuuta. Mielestäni tällainen juttu on mitä mainioin opinnäytetyön aihe, jos se vain ohjaavalle opettajalle käy!

Tsemppiä vaan edelleen, "kyllä se siitä"....

Tristan / Pekka

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

kävimme tänään ti 16.12 hyvän ja rakentavan keskustelun edellisistä kommenteista. Ymmärrämme nyt toisiamme ja tämän opiskelun luonnetta ja tavoitteita paremmin.

Työ edistyy rivakasti ja hyvässä hengessä.

Toivottelin tuossa jo hyvää joulua ja uutta vuotta mutta meillähän on vielä parin tunnin loppurutistus perjantaiaamuna.

tapaamisiin Oliver / Olavi

Anonyymi kirjoitti...

HEI! Outi ja Anita, pääsettekö lukemaan 16.12 päiväkirjaa kuka tuo mitäkin pikkujouluihin? :)
Susanna

Alida Juliesse kirjoitti...

Hienoa Olavi ja Pekka opiskelijoiden kannustuksesta, johon minäkin yhdyn.

On se vain hienoa, että Suomi on vapaa maa myös mielipideilmaisuille. Kriittinen palaute on se paras palaute, mikä vie myös parhaiten asioita eteenpäin. Kuten juuri huomasimme! :)

Kuten tästä ryhmän blogikeskustelusta käy ilmi, niin olette kaikki opiskelijat olleet aivan loistavia ja ahkeria. Olette päässeet tavoitteeseenne ja pienet notkahdukset kuuluvat asiaan, myös liike-elämässä aivan normaalia.

Pitkä joululoma tuleekin nyt itse kullekin tarpeeseen ja ensi vuonna on hyvä jatkaa "puhtaalta pöydältä" (mm. päiväkirjan mukaisella opet-opiskelijat -palaverillakin) uusin tuulin ja selkeämmin ajatuksin.

Pikkujouluterveisin

Alida/Anita

Alida Juliesse kirjoitti...

Kyllä Tj. Susanna, minä tiedän =D

Anita

Anonyymi kirjoitti...

Projekti etenee aika pitkälti suunnittelemamme aikataulun mukaan.. ihme kyllä, vaikka aikamoista säätöä on matkan varrella ollutkin. Viimeaikoina varsinkin. Mutta olen samaa mieltä, että on hyvä että myös "epäonnistumisista" ollaan puhuttu, ettei projektista saa liian auvoista kuvaa, sillä ongelmia ja epäkohtia ollaan kohdattu myöskin.

Hilkka

pepejopa kirjoitti...

Työt on tehty, joulupuurot syöty, on aika rauhoittua ja kuunnella

Joulun sanomaa...

ILOISTA JOULUA
JA
ONNELISTA UUTTA VUOTTA MMIX
KAIKILLE!


Tristan

Anonyymi kirjoitti...

Jep on tää ollut aika puurtamista välillä mutta pakko minunkin myöntää että loppujen lopuksi mielestäni ollaan saatu tosi hyvin aikaan kaiken mitä on pitänytkin tähän saakka, vaikka aluksi epäilin että miten me saadaan mitään tehtyy kun kellään meistä ei pahemmin ole aikasempaa kokemusta yritys maailmasta... mutta hei tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin kun kerran pohjatyö on tehty...

Jenny/Senny

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua kaikille!!

Hilkka

Anonyymi kirjoitti...

Hei !
Olette työskennelleet erittäin ahkerasti ja on ollut ilo seurata yhteistä työskentelyänne ja sitä ,että osaatte kysyä tarpeen vaatiessa myös neuvoja ja ohjausta!
Tuloksiakin olette saavuttaneet. Tästä on erittäin hyvä jatkaa !
ILOISTA JOULUNAIKAA JA PAREMPAA VUOTTA 2009 KAIKILLE !
t: Orabela/Outi

Alida Juliesse kirjoitti...

Feliz Navidad y próspero Año Nuevo 2009!

Pikkujoulukeskustelusta vinkki, tällainen "inside"-linkki...joulun ja uuden vuoden ajan kevennykseksi...koreografiaksi en nyt parempaakaan keksi :)

http://www.youtube.com/watch?v=Rl7tu0pboHw

Alida/Anita

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei kaikille!

Keskustelu on käynyt viime viikolla aika kiivaana ja on kiva huomata, että toimintatapa nostattaa erilaisia tuntemuksia. Tämä kuuluu asiaan. Harmi, ettei kaikkia motivoi tämä yritysidea - mutta uskoisin kuitenkin, että tästäkin pystyy soveltamaan ja ottamaan oppia tulevaisuuden varalle. Tuotakin voisi miettiä, voisiko NY:n perustaa vielä jonkin muun kurssin varjolla?!

Viime viikko meni kuumeisia lapsia hoitaessa ja sen takia meikäläisestä ei kuulunut pihaustakaan. Niinpä lueskelin vasta tekemäänne liiketoimintasuunnitelmaa ja siitä kyllä näkyi, että olette todella paneutuneet asiaan. Hienoa!

Hyvää joulua ja Uutta vuotta teille kaikille!

Susanne / Heidi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

ja hyvää tätä vuotta näin verkon välitykselläkin toivotettuna. Olin tänään tulossa juttelemaan kanssanne, mutta olittekin vaihtaneet paikkaa ? Mutta ehkäpä huomenna onnistaa paremmin.

Terv.Heidi

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on ollut sellaset fiilikset että rämmitään suossa ja syvässä sellaisessa. Tieto on tullut juuri viime tinkaan kuten avoimien ovi päivän kanssa . toki meille on mainittu että meidän pitää tehdä jotain avoimiin oviin mutta ei ole mitä meidän pitää tehdä ennen kun tän viikon alussa ... tuli aika sekaannut tässä välissä mun omalla osalla nyt ainakin. nyt alkaa taas päästä kärryille takas pikkuhiljaa ... hermot ovat olleet vähän koetuksella mutta niinhän ne aina on kun ryhmätöitä pitäisi tehä...

Jenny/senny

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin että tämä minun Second Life kurssini olisi menossa hylkyyn. No ikävää se on jos valmistumiseni lykkääntyy. Mutta olen silti sitä mieltä että tämä Second Life on aivan turha.

Poissaoloni johtuvat siitä että minua ei kiinnosta tulla istumaan päiväksi kouluun ja pelaamaan peliä, voin tehdä sitä kotonakin. Tälläisiä päiviä on ollut..

Ja edelleen sanon että olisin halunnut perustaa ohjelmapalveluyrityksen jonka pyörittämistä olisin voinut jatkaa koulun jälkeen.

-Ville

JooJoo kirjoitti...

Vali vali vali....
On se kiva kun tällänen projekti ei rullaa minnekkää suuntaa, tiedän että ollaan pilottiryhmä ja plaa plaa plaa mutta pitäis tässä silti olla joku selkeä linja. Liian usein tuntuu ettei tää etene mihinkää suuntaa. Ei vaan jaksa tulla kouluun kun tuntuu ettei siitä useinkaan ole mitää hyötyä, istutaan vaan välillä koko päivä ja toki tehdään jotai mut aika hitaalla vauhdilla.. Miun mielestä mukana on ekakskii liian monta opettajaa, 07zst:n ryhmätyöskentely on varmaan osittain siksikin niin sotkusta ja sekavaa ku opettajat sotkee erilaisilla tyyleillään (sori opet). Ja jos joku on jo sitä mieltä että tää kurssi ei osaltani mene enää läpi niin olisin kiitollinen jos siitä kerrottaisiin mielellään heti.

JooJoo kirjoitti...

Ainii se nimikii vielä..
- Sini -

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun hylättiin idea markkinointiyrityksestä on mulla ainakin ollut ihan selvillä missä mennään. Jokaisesta päätöksestä yms. on ilmotettu päiväkirjassa. Se on sitten jokasen oma vastuu lukea se jos haluaa selkyyttä missä mennään.
Tiedän ite ainakin mitä pitää tehdä ja missä vaiheessa, että kaikki valmistuu ajoissa. Voi tulla kysymään multa jos tuntuu, että omassa päässä kaikki on sekasin. (siis yritykseen liittyen ;))
Ja töitä on todellakin viime päivien aikana tehty! Se on myös jokaisen omalla vastuulla kuinka tehokkaasti niitä tekee.
Yritän koko ajan jakaa töitä niin, että jokaisen mielenkiinto pysyisi. Voi tulla sanomaan jos ei halua tehdä jotain, miten ois? :)
Yhdyn kuitenkin Sinikan mielitpiteeseen siitä, että opetteajien eriävät mielipiteet sekottaa.

Susanna

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tässä hieman minulle heränneitä ajatuksia teidän eilisistä blogiviesteistänne. Ahdistus, epävarmuus, epätietoisuus ja stressi jota koette johtuen mm. kiireellisistä aikatauluista, viime hetkillä annetuista tehtävistä, monelta ihmiseltä tulleista erilaisista ohjeista kuuluu nimenomaan juuri yrittäjämäiseen oppimiseen. Nämä ovat niitä taitoja ja asioita, joita aivan varmasti kohtaatte työelämässä. Näitä taitoja on juuri tarkoituskin harjoitella kaiken muun oppimisen lisäksi! Lisäksi opettelemme toimimaan itseohjautuvina ja aktiivisina ryhmän jäseninä. Jokaisen tulisikin ottaa vastuu omasta oppimisestaan!! Se, että jokaisella on erilaiset toimintatavat ja mielipiteet – koskee meitä kaikkia – niin opettajia kuin opiskelijoitakin ja senpä takia yhteisen näkemyksen löytäminen ei aina ole helppoa, niin kuin varmasti olette huomanneet. Joten, aivan kuten varmasti suurin osa teistä on kanssani samaa mieltä, että homma on kyllä hallussa ja tekemistä riittää yllin kyllin jokaiselle, kunhan vaan tarttuu toimeen! Homma toimii parhaiten kun on paikalla ja aktiivisesti mukana. Rohkeasti pitää myös kysyä muilta ryhmän jäseniltä, toimitusjohtajalta tai opettajalta, mitä voisi tehdä jos ei ole tekemistä!

Lisäksi haluan sanoa, että mielestäni viime päivinä olette edenneet hyvin ja selkiyttäneet sitä, miten jatkossa mm. yrityksen liikeidean kanssa toimitaan. Se, mihin meidän kaikkien tulisi etenkin kiinnittää huomiota jatkossa on SecondLifen aktiivisempi hyödyntäminen. Tähän mennessä SL:n käyttössä on perehdytytty mm. itse ympäristöön ja avattariin sekä mahdollisuuksiin toimia yrityksenä siellä ja toteuttaa sen markkinointia ansaintatarkoituksissa.

Nyt meidän tulisikin yhdessä laittaa viisaat päämme yhteen ja lisätä SecondLifen käyttöä entisestään. Mitä mieltä olette, jos jatkossa pidettäisiin aamu- (ja iltapäivä) palaverit SL:ssä? Mielestäni kaikkien tulisi tehdä myös loppuun oman Avatteren profiilin luonti, jos se on kesken. Olisiko muita ideoita?

Hyvää päivän jatkoa!

Heidi

Alida Juliesse kirjoitti...

Tervehdys kaikille,

kommentteihinne Heidi onkin hienosti vastannut ja tähän myös me opettajat yhdymme.

Mielestäni torstai-aamuna oli helpottunut tunnelma ryhmässä ja sillä hetkellä läsnäolijat työstivät aktiivisesti jaettuja töitä. Minun nähden tyytyväisyys oli täysin huomattavissa ja lyhyessä ajassa aktiivinen "henkilöstö" oli todellakin saanut paljon hyvää aikaiseksi sekä Avoimiin oviin että NY-messuille.

Tuosta SL-palaveeraamisesta on myös keskusteltu, viimeksi torstaina. Jotta pääsette vihdoinkin toimeen, aloitetaan (aloitatte) maanantai-päivä heti toimitusjohtajan määräämässä SL-kokoustilassa :)

Alida/Anita

PS. Minä en ole kuullut, että kenenkään kurssi olisi menossa tässä vaiheessa "hylkyyn". Jos itsestä siltä tuntuu, niin asia on varmaankin korjattavissa hyvän omantunnon saavuttamiseksi läsnäololla, osallistumisella, hyvällä asenteella jne. ;)

pepejopa kirjoitti...

Hei taas kaikki!

"Paljon on taas virrannut vettä koskessa, mutta minusta ei turhaan!"

Ensinnäkin opintojakso, jota opiskelette, on ohjelmapalveluyrityksen perustaminen ja toiminta. Tässä mielestäni olette onnistuneet hyvin. Olette yhteistuumin perustannet EFN Hotel NY:n ja kirjoittaneet sille LTS:n. Lisäksi olette luoneet projektiaikataulun, josta selviää, mitä eri projektiviikoilla on tehtävä. Tämä on ohjenuorana, joka toivottovasti on pitänyt teidät oikeassa suunnassa.

SL on on tässä projektissa niin opettajille kuin opiskelijoillekin täysin uusi oppimisympäristö. Se on kieltämättä luotu tietokonepelejä muistuttavaksi ja minusta tässä piileekin sen valtti, koska oppiminen siellä tapahtuu pelinomaisesti. Miksi oppiminen ei voi olla hauskaakin ja pelinomaista? Emme voi enää palata ajassa taaksepäin, vaan tämä on nyt nykyaikaa, johon meidän opettajienkin on vaan totuttava! Lisäksi näitä asioita on paljon pohdittu viime aikoina opetuskeskusteluissa, koska yhä enemmän nuoret viettävät aikaa netissä ja oppivat sieltä myös sellaisia asioita, jotka ovat mielestäni hyviä! Elämme tällä hetkellä netissä ns. Web 2 aikaa ja SL edustaakin jo kenties siirtymistä webbi kolmoseen.

Purnaaminen kuuluu kai jotenkin suomalaiseen elämäntapaan, mutta kun toimeen ryhdytään se myös tehdään... Tj Susanna kirjoitti minusta todella asiaa ja allekirjoitan sen, että vastuu on kaikilla tiimissä, jotta työ tulee tehdyksi!

Eteenpäin vaan rohkeasti...

tristan / Pekka

Anonyymi kirjoitti...

Hei kaikki,

nyt on EFN HY:n liikeidea SL:ssa toteutettavaksi muotoutumassa pelkäksi markkinatutkimukseksi. Tutkimus mahdollisuuksista menestyä suunnitelluilla kohdemarkkinoilla pitäisi sisältyä jo liiketoimintasuunnitelmaan. Kun raha on niukka hyödyke, jokainen alkava yrittäjä tekee
kannattavuustutkimuksen (feasibility study) kohdemarkkinoilla ennen kuin investoi yritykseensä.

Jos harjoitusyrityksen toiminta jää tähän vaiheeseen, ollaan vasta lähtökuopissa. Harjoitusyrityksen varsinaiseen toimintaan kuuluu markkinointi ja myynti, tuotteen tai palvelun valmistus/tuottaminen. Edelleen sen toimittaminen asiakkaille, käteismaksu tai laskutus ja kirjanpito. Lopuksi vielä tilinpäätös ja toimintakertomus sekä yrityksen toiminnan lopettaminen.

Kaikki tämä kerrotaan NY:n opiskelijan oppaassa, joka pitäisi olla sekä opettajilla että opiskelijoilla tunneilla mukana. Ennen kaikkea se pitäisi kahlata läpi useaan kertaan, että kirkastuisi mitä harjoitusyrityksessä pitäisi tehdä ja oppia.

Mutta puhutaan tästä vielä isommalla joukolla palaverissa...

Oliver / Olavi

Anonyymi kirjoitti...

Hei kaikille !

Maanantaina 26.01. 2009 klo 14.15 kaikki opiskelijat ja 4.jakson opettajat kutsutaan palaveriin. Aiheena Hyvä yritys toiminnan tavoitteiden tarkentaminen! Paikka luokka 2026. On erittäin toivottavaa, että myös kaikki opiskelijat ovat paikalla !
T: Orabela / Outi

Anonyymi kirjoitti...

Laitan nämä päivän tavoitteet nyt tänne blogiin joka aamu, kun minulta sitä pyydettiin.

Päivän tavoitteet ja työnjako:

- Esitepohjan teko: Evgenia
- Yritysesittelyn muokkaus ja uuden markkinaidean lisääminen siihen: Susanna
- Kuvia esitteisiin SL:sta: Jenny
- Uusi markkinointidea isolla tekstillä luokanseinälle: Natalia
-Messuosaston kilpailun suunnittelu:Sinikka
- Messujen tehtävälistan teko ja seuraavan kahden viikon tavoitteet päiväkirjassa: Susanna

Varmasti vielä ehdimme tehdä lisää, mutta ne näkyvät päivän lopuksi päiväkirjassa!

TJ Susanna

Alida Juliesse kirjoitti...

Hei,

yhteinen palaverinne ohjaajat-opiskelijat tuleekin tarpeeseen, tämänkin päivän perusteella.

Koska Ope-Wikiin ei oltu jatkettu/tarkennettu päiväkohtaista sisältöä olin heti Avointen ovien jälkeen alkavilla tunneilla melkoista kysymysmerkkiä. Tiesin kyllä, että opiseklijoilla tekemistä riittää valmistautumalla NY-messuille, mutta mikä on SL:n osuus tämänhetkisessä ohjauksessa (mm. LTS/SL) yms. Tristan/Pekka vahvisti, että messuvalmisteluja jatketaan ja selkeytys tulee palaverissanne ma 26.1.2009. OK!

Tavattuani väsyneen ryhmän (paikalla 5/7) heräsikin monia kysymyksiä messujen esitemateriaalin aikataulusta, sisällöstä, painatuksesta, koosta, SL:n liikeideasta "mikä se nyt voisi/saa olla",jne. Onneksi Georges oli paikalla ja jälleen kerran selvensi SL-liikeidean mahdollisuuksista kuten myös tarvittava esite-sisältö (flyer) yms. Opiskelijat saivat hyviä ja selkeitä vastauksia kysymyksiinsä.

Heidi/Susanne vieraili myös ryhmän keskuudessa ja saikin kiihkeää, napakkaa keskustelua aikaiseksi huomatessaan ryhmän "väsymyksen". Puolesta/vastaan-asettelu oli käsinkosketeltavissa (jota myös ohjaaja mielipiteellään ajoittain keskeytti).
Tj. halusi painottaa, että ei ole mikään ongelma ollut työn jaossa eikä työrauhassa ja kaikki päivän tavoitteet sekä koko kurssin tehtäväjako on ollut eLsassa jokaisen luettavissa. Miksi tällainen ongelma?
Nyt on jälleen työrauha tj. Susannan/Susan henkilöstölleen jakamilla tehtävillä. Tavoitteet sekä tehtäväjako NY-messuille asti ovat nyt myös JOKAISEN luettavissa yritysluokan seinällä sekä päiväkirjassa kuten myös blogissa!
Myös SL-liikeidea tulee olemaan ISOLLA tekstillä yritysluokan seinällä!

Onneksi Orabela/Outi tuli aloittamaan tuntinsa ja selkeyttämään kurssisisältöä! KIITOS Orabela myötäelämisestä!

Tsemppiä opiskelijat, hyvää työtä edelleen!

Alida/Anita

Anonyymi kirjoitti...

Maanantain tavoitteet:
blogin luominen: Ville
esiteteksti valmiiksi: Hilkka ja Evgenia
yritysesitystekstin teko: Susanna
Liikeidean suunnittelu ja viimeistely Jump Up siihen liittäen
valmistautuminen haastatteluun: Jenny ja Sinikka

Anonyymi kirjoitti...

Voi sissus!!!
Odotan ja toivon vain että tämä kurssi on kokonaisuudessaan ohi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vaikka miten päin sovitaan ja mitä vain puhutaan niin silti suunnitelmia yritetään muuttaa.. :/ *Väsynyt tähän* Toivon et jos joku muu luokka joutuu käymään tämän läpi niin silloin siihen on tullut edes joku järki ENNEN KUN KURSSI ALKAA!!!! Ei tätä soppaa jaksa enää edes hämmentää.. :/
- Sini -

Anonyymi kirjoitti...

Emme ole kuulemma saaneet muuta aikaiseksi kuin liiketoimintasuunnitelman tähän mennessä. Olavi myös sanoi, että käytimme liikaa aikaan sen työstämiseen. Kukaan ei tästä meille mitään sanonut?! Kaikki muu työ mitä olemme tehneet on tainnut unohtua muutenkin. Todella kannustavaa tekstiä!
Yhdyn Sinikan tekstiin!!! Alkaa meidän kaikkien psyykkeet reistailla tämän projektin kanssa.
Susanna

Anonyymi kirjoitti...

eri puraa näyttää olevan edelleen ja jahkailua samassa asiassa koko ajan että en ymmärrä miksi ei päästetä irti jahkailusta ja anneta meidän tehdä tämä yritys omalla tavallamme toki neuvoja otamme vastaan. Olavin tunnilla tuli kiihkeä keskustelu tästä meidän yritystoiminnasta koska on sekoitettu kaksi eri asiaa mitkä ei kuulu tällä hetkellä yhteen eli porin messut sekä SL. toki SL on meidän työ ympäristö jossa markkinoidaan jump uppia ja tienataan mutta messuille ollaan menossa meidän hotelli idealla . T ai olenko ymmärtänyt aivan väärin ? Hermot ovat olleet koetuksella koska olo on kun että mitä tahansa teemmekin niin mikään ei kelpaa jollekkin. toki ollaan saatu ihania rohkasevia kehuja mutta myös kunnon tyrmäyksiä jotka ovat vetäneet sekä henkisen hyvin voinnin että motivaation täysin nolla asteelle. odottelemme kokousta jotta saisi edes jonkun yhteisen punaisen langan kaikkien opettajien ja meidän ryhmän kanssa.

Tää on mun oma mielipiteeni et tätä ei pidä ottaa kenenkään henkilökohtaisesti.

Jenny/senny

JooJoo kirjoitti...

Toivotaan että se iltapäivän palaveri todellakin tuo jonkun yhteisymmärryksen tähän hommaan! Pelkäänpä vain että asioista väitellään ja keskustellaan mutta sama rumba jatkuu silti..
Ja toivon että kaikilla mein luokkalaisilla on hermoa käydä koko kurssi läpi, koska sitten on enää vipa harkka ja hei hei tämä koulu :)

Alida Juliesse kirjoitti...

Hei kaikki
(kommentoin omaa osuuttani),

harmillisia takaiskuja tosiaan!

Aamulla oli aivan ihanan rauhallinen tunnelma: aamupalaverin jälkeen jokainen työsti omaa tehtävä-aluettaan ongelmitta! Aiheena tosiaan Porin NY-messut.

Viime viikolla kollegoilta saamieni tietojen mukaan ryhmä tiesi mitä tekee, eli juuri em. asiat ja siinä oli mainittuna tuo NY:n hotellin LTS (koska se on sinne NY:een rekisteröity), Second Life-esittely, markkinointimateriaali jne. Mielestäni opiskelijat ovat toimineet aivan (sen hetkisten)ohjeiden mukaan.

Muistan, että tämä EFN hotellin liiketoimintasuunnitelma otettiin nimenomaan sen vuoksi NY-messuille, koska siihen projektiinhan se sisältyy.

Olen myös ymmärtänyt, että OPETUSSUUNNITELMAAN kuuluva yritystoiminnan ansaintakin aloitetaan SL:ssa pian, koska myös tähän Second Life'in liikeideaan liittyvän yhteistyökumppanin olivat opiskelijat löytäneet.

Ymmärtääkseni nämä kaksi asiaa, RL ja SL, tuli siis erottaa toisistaan sekä Avoimiin oviin että NY-messuille. Näin olette myös toiminut!

Huom! Itsekin toimin saamieni ohjeiden mukaan enkä lähde sooloilemaan.

Mutta, kuten sanottu: varmasti tämän päivän palaverinne on antanut enemmän valoa ja selkeyttä tulevaisuuteen ja olette löytäneet yhteisen toimivan linjan. Ongelmat on tehty ratkaistaviksi ja voitettaviksi! Siitä on hyvä jatkaa uuteen jaksoon!

Voimia ja jaksamista edelleen!

Alida/Anita

Zhenja kirjoitti...

Hyvä että alkamme liike etenpäin, harmi vain yksi asiaa että ei kukaan haluasi unohta Hotelli juttu mikä on jo menestys
T.Evgenia

Anonyymi kirjoitti...

Hei !
Hyvin edistyy valmistelut Porin messuille ja olen sata varma , että messut onnistuvat ja pärjäätte messuilla hyvin! Jatkakaa vaan samaan malliin. Hotellia teidän EI TARVITSE UNOHTAA missään vaiheessa, vaan jatkatte täysillä eteenpäin hotellin liikeidean kanssa !

Georges tulee kouluttamaan teitä SL:n tekniikan saloihin siis maanantaina ja niistä taidoista ja tiedoista on paljon hyötyä mm. markkinoinnissa.

Georges puhuu huomenna noin klo 14.00-14.10 SL:stä Oph:n pääjohtajalle Timo Lankiselle+ Venäjän suurlähettiläälle+ joillekin muille VIP henkilöille! Georges pyysi, että opiskelijat voisivat "hengailla" yritystalon edessä tuohon aikaan! Lupasin, että näin teemme, MUTTA MUISTAKAA KANSSANI AIKA, ETTÄ OLETTE PAIKALLA NOIN KLO 14.00;please!
Tsemppiä kaikille ja nähdään huomenna!
T: Orabela /Outi

Jorgito Arado kirjoitti...

Drogije druzia :-)

olen pahoillani, etten voinut näyttää mitään seminaarissa, jossa oli todella paljon korkeissa asemassa olevia henkilöitä Pietarista ja Moskovasta.
Internet ei yksinkertaisesti toiminut siinä päivänä ja seurauksena SL ei toiminut.

Menen jonakin päivänä OPH lle Hkiin näyttämään saarta.

all the best
Jorgito

pepejopa kirjoitti...

Täältä tullaan Pori...

Huomenna lähdemme siis NY- messuille Poriin. Valmistelut on tehty messuja varten, joten siinä mielessä on hyvä lähteä kokemaan taas jotain uutta ja kenties elämyksellistäkin.

Linja-auto lähtee 5.2. klo 8.15 Ståhlberginkatu 4 ja Porista lähdemme paluumatkalle messujen jälkeen 6.2. klo 16.

Lähretähän sillä mielellä, että
hyvää tavotellahan, mutta priimaa pukkaa; kuten pohjaalaiset sanoo!

Tristan / Pekka

Zhenja kirjoitti...

Moi!
Olimme torstaina ja perjantaina NY-messulla, se oli hyvä kokemus. Monilla kilpalijoilla olivat hyvät ideät. Itse tykkään Mojo ideän.
Messut osastot ovat mielekintoisia.
Kamala oli vain yksi asia - se on herätys hetki, se oli aikaisemmin kun sovittu, häiritseva ja epokohtelias. Mä olen aikuinen ihminen ja osan nosta ylös kuin oma herätyskello soi. Ei tarvitse huuda mikiin
Kiitos Opettajalle hyvästä kokemuksesta .
T. Evgenia